KRAANTJE PAPPIE

Bio

Alex van der Zouwen (echte naam Kraantje Pappie) is in staat het weer te veranderen met de kracht van zijn geest. Of hij nu gekleed gaat in maat- of trainingspak, experts kronen Kraantje Pappie a.k.a Kraantje Daddy steevast tot de flamboyantste Pater familias van de Nederlandse muziekindustrie, hunk van de week en vader van Maeve.
Zijn driedelige albumreeks Crane verschafte naast een groots, eigen en elektronisch geluid een verzameling aan gouden- en platina hits als 'Waar is Kraan?', 'Feesttent',
'Pompen' en 'De Manier', en ook behaalde het derde album Crane III de platina status.

DADDY, Lil Craney’s 4e (platina) studio album bracht eerlijk gepats en pocherige liefde tezamen, hetgeen resulteerde in plus honderd miljoen streams voor tunes als ‘Lil Craney’, ‘Liefde In De Lucht’ en ‘Ik Heb Je Nodig’. Als kers op de DADDY taart gaf van Kraanegem zijn eerste AFAS live show ‘Come to DADDY’ en deze verkocht hij in no time uit.

De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval staat naast zijn muziek bekend als de meest sympathieke stunter van de Nederlandse showbizz. In 2016 won hij Expeditie Robinson op 10 kandidaten na. Ook runt Kraan een eigen merchandise-lijn en boekingsbedrijf en kun je Craney de acteur tegenwoordig zomaar voorbij zien komen terwijl je Netflix & Chill’t. Het maakt het des te indrukwekkender dat hij tijd over houdt om zich met overtuiging te profileren als knapste bekende Nederlander met een tatoeage van rockgitaarlegende Slash op de bovenarm.

De spirit van Slash brengt Kraan mee naar elk podium waar hij zijn voeten zet. Talloze optredens in Nederland en België en grote shows op o.a. Rock Werchter, Pukkelpop, Noorderslag, Lowlands, Pinkpop en Concert at Sea, bezorgden hem een onschendbare live-reputatie. Hoewel er weinig zaken in dit leven zeker zijn, wijst de geschiedenis ondubbelzinnig uit dat Kraantje Pappie elk feest –van festival tot bierschuur– glansrijk transformeert in een kolkende zee van drank, zweet en extase.

Get more info
Photos