THE GOLDEN GLOWS

Bio

The Golden Glows is een akoestisch trio dat straalt als een ondergaande zon. Hun warme driestemmigheid blaast nieuw leven in lang vervlogen melodieën. Met één gitaar en drie stemmen creëert de groep al meer dan een decennium verrassende popavonturen. Van de koning der Belgen tot de grootste criminelen van België en alles daartussen – de Glows bieden entertainment voor iedereen. De groep komt uit de diamantmijnen van Antwerpen.

The Golden Glows hebben een brede tijdshorizon. Hun muziek staat, wars van trends, wat buiten de tijd waardoor projecten vaak lang tot perfectie worden gesmeed. Elke nieuwe songbook boort een nieuwe stijl, een nieuwe thematiek, een nieuw genre en nieuwe medewerkers aan, maar klinkt wel onmiskenbaar Glows.

De groep debuteerde in 2005 met ‘A Songbook from the 1920’s’, een verzameling obscure Americana die jarenlang in trio werd opgevoerd. In 2007 diepten ze de historische wortels van de popmuziek verder uit met ‘A Folksongbook’. Twee jaar later gaven ze een eenmalig AB tribute concert voor muziek-etnoloog Alan Lomax: hun chain gang ‘Prison Songs’, in 2012 uitgebracht als het studioalbum ‘A Prison Songbook’, gooide toen hoge ogen. In 2017 maakten ze exclusief voor deSingel ‘On Moonlight and Rain’, een muziekvoorstelling gebaseerd op Japanse geestverhalen uit de 16e eeuw. Tussendoor werkten ze aan ‘Afterglow’, een kortfilm met een indrukwekkende orkestrale soundtrack. ‘The Songbook of Harry Smith’ is de tweede officiële langspeler van de band en meteen een scharnieralbum.

Na ruim 250 concerten met deze programma’s, concentreren de Glows zich meer en meer op eigen materiaal om zo het DNA te verstevigen van wat sommigen wel eens ‘de mooiste groep van België’ noemen.

Get more info
Photos