JIMMY DIAMOND

Bio

Jimmy Diamond bracht zijn debuut EP ‘Common Sense’ uit; het eerste deel van een tweedelige release. Jimmy Diamond is vers geland in de indie-rock scene, de Overijsselse band is begin 2020 begonnen met schrijven van hun indie roots rock. De songs zijn gevoed door frustratie in communicatie, onbegrip en verlangen naar verandering.

Augustus 2020 trokken de mannen van Jimmy Diamond Europa in en kwamen terug met een handvol demo’s en tonnen inspiratie. Veel songs op ‘Common Sense’ zijn ontstaan op de Europese snelwegen, de huidige pandemie ontvluchtend. Met een paar gitaren en kleine opname opstelling ontstonden al rijdend nummers als ‘Honestly’ en titeltrack ‘Common
Sense’.

De band mag nieuw in de scene zijn maar heeft over de jaren hun sporen verdiend, denk bijvoorbeeld aan: Strand Of Oaks, RUV, Bökkers en de Sean Webster Band. Common Sense is opgenomen in Mailmen Studio’s (Utrecht, Martijn Groeneveld) en Galloway Studio’s (Nijmegen, Sipke Woudstra). Ondersteund door hun frontman bij ‘Strand of Oaks’, Tim Showalter, werd Arjan Miranda (Black Mountain) gevonden om de eerste EP te mixen. Ondanks de huidige sores in de wereld hebben de songs altijd een positieve ondertoon.

‘Common Sense' is voor luisteraars die houden het authentieke roots rock geluid van de jaren ’70 vermengd met hedendaagse indie rock. De band verwacht deze nazomer het tweede deel uit te brengen.

Get more info
Photos