FABIAN RASTI

Bio

Vervreemding, eenzaamheid en de complexiteit van de liefde zijn één van de terugkerende thema’s binnen Fabian Rasti’s muziek. De 25 jarige producer/singer-songwriter met Iraans-Belgische roots wordt nu al als één van de meest veelbelovende muzikale talenten van ons land beschouwd. Zijn unieke stem en tongue-in-cheek lyrics bieden ons een poëtische, reflectieve en cathartische ervaring die niemand onberoerd laat.

Op zesjarige leeftijd startte hij met gitaar en zang. Sindsdien schreef hij steeds intuïtief, zonder enige voorkennis van muziek. Op 20-jarige leeftijd werd hij toegelaten aan het conservatorium in Gent waar hij, zonder één noot te kunnen lezen, uitzonderlijk werd toegelaten voor zijn bijzondere muzikale voeling.

Met een achtergrond in filosofie en een nostalgie naar songwriters uit de 60’s en 70’s doet Rasti er alles aan om betekenisvolle, poëtische muziek met een knipoog terug te brengen. Zijn debuutsingle ‘Brazil’ maakte hem één van de 9 Stubru finalisten van ‘De Nieuwe Lichting’ 2021. (“Fabian Rasti, een man met de naam van een goochelaar en de stem van een tovenaar. Onze jury was dan ook vanaf de eerste noot verkocht.)

Deze werd vervolgens ijzersterk ontvangen op Studio Brussel (B), Radio 1 (B), Radio 2 (B), Kink (NL), Phoenix FM (UK), De Standaard (B), Het Nieuwsblad (B), Het Laatste Nieuws (B)...

Internationale topact ‘Balthazar’ stelde Rasti op Studio Brussel voor als favoriete opkomende artiest. Daarnaast heeft hij zijn strepen ook live meer dan verdiend met optredens in de Vooruit (Gent), Roma (Antwerpen), OLT Rivierenhof (Antwerpen), Ancienne Belgique (Brussel), Trix (Antwerpen) en talloze festivals (BoomTown, Copacobana, Absolutely Free Festival) en supports (dEUS, Hooverphonic, Men I Trust, The Japanese House…) met zijn voorgaande succesvolle band, Pavlove.

Met “If Only You Knew” bracht Fabian op 14 mei een staaltje internationale klasse. Zijn Beatle-esque liefdeslied boordevol poëzie en emotie tilt de liefde an sich op een hoger en smaakvoller niveau. Gedurende vijf weken stond hij in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel en kon hij talloze rotaties verzilveren in binnen- en buitenland. Rasti is klaar om je hart te doen smelten. En u?

Get more info
Photos