LITTLE DOTS

Bio

Little Dots is ontstaan toen gitarist Pablo Casella en saxofonist Tom Callens, onder indruk van haar engelachtige stem, beslisten om songs te schrijven voor Sophia Ammann. Voor Pablo en Tom, die al een tijdje in de muziekwereld vertoeven, kwam Sophia uit het niets. Gaandeweg werd dit een uitwisseling tussen drie mensen met een gedeelde liefde voor eerlijke akoestische songs. Er werd beslist om dromen na te jagen en een plaat op te nemen, met versterking van vijf gracieuze muzikanten uit de Belgische scene.

De plaat werd opgenomen in studio Boma in Gent door Frederik Segers (Members of Marvelas, Stadt, Sioen). De muziek bevindt zich in de alternatieve popstroming, met gebruik van akoestische snaar- en blaasinstrumenten, synth-bas, drums en percussie. Invloeden van o.a. Feist, the Beatles en Portishead. Verwachte release van hun debuut in het voorjaar van 2014.

Zonet kondigde AB zijn Artists In Residence aan voor het seizoen 2013-2014. Eén daarvan is LITTLE DOTS.:
‘Little Dots. Bescheidener kan een groepsnaam nauwelijks klinken. Maar bescheidenheid siert. En een zin zonder full stop is nu eenmaal geen zin. De muziek van Little Dots komt ook zachtjes binnen. Maar wél met een bedwelmend effect. De stem van Sophia Ammann is daartoe de sleutel en roept de geest op van Leslie Feist. De arrangementen zijn verfijnd. Geen klank te veel. In full effect bestaat de band uit acht muzikanten. Hun debuutplaat is tot onze grote verwondering reeds ingeblikt en zal zich dra aan de buitenwereld revealen’. - Kurt Overbergh, Artistiek Directeur AB.

Get more info
Photos