MOONEYE

Bio

Twee jaar intensief optreden als Mickey Doyle gaf hem de nodige ervaring en présence. Begin dit jaar achtte hij als 'Artist In Residence' van Wilde Westen/De Kreun (Kortrijk) de tijd rijp een versnelling hoger te schakelen: een full band, een nieuwe naam en een eerste EP!

Hiervoor kampeerde Michiel een week lang in de studio van Pascal Deweze (Warhaus, Metal Molly, Sukilove, Broken Glass Heroes). In Pascal vond hij de ideale mentor die als producer én muzikant duidelijk zijn stempel heeft gedrukt. Het resultaat: vijf kraakheldere songs met als kloppend hart de rijke arrangementen, heerlijke melodieën en Michiels schitterende stemgeluid

En die blijven niet in dovemansoren. 'Thinking About Leaving' vond vrijwel direct zijn weg naar de vermaarde Spotify-playlist 'Fresh Finds', Met debuutsingle 'This Thing' ging het nog harder: na passages bij 'Zender' (Stubru) en 'We Will Rock You' (Classic 21), nam Radio 1 eind april de song op in B-rotatie.

En ook in Nederland rolde het eerste balletje: de bekende radio-DJ Annemieke Schollaardt (3FM, Radio 2) verkoos half mei 'This Thing' als 'A-plaat van de week' waardoor de song drie dagen lang elke dag op NPO Radio 2 kwam.

Ook live gaat het Mooneye voor de wind: van de bijna 400 aanwezigen op hun gewéldige release-show in De Kreun: via gesmaakte supports van upcoming acts als Jawhar (La Petite Fabriek, Doornik) en Fenne Lily (Nest/Democrazy, Gent) gaat het naar opgemerkte passages - met band én solo - op o.a. Bos Festival, Cactus Festival, Gentse Feesten/Sint-Jacobs, Burgrock (Brugge) en Boomtown

* 'Ronduit meesterlijke popsongs, uitzonderlijke klasse' (OOR (NL))
* 'Pop met een kloppend hart' (Dansende Beren
* 'Geïnspireerd en beklijvend met een eigen stempel' (Indiestyle)
* 'Tout bon, plein de fraîcheur' (RTBF Classic 21)
* 'Ontzettend mooie toekomst' (Written In Music (NL))
* 'Getuige van een grote in wording' (Musiczine (concertreview))
* 'Steengoed en authentiek' (Luminous Dash)
* 'Indrukwekkend, kristalhelder, meeslepend' (Damusic)

Mooneye is:
Michiel Libberecht: vocals/guitars
Aaron Deceukelier: guitars
Jorik Van Den Bosch: guitars/keys
Stan Holvoet: bas
Rien Coorevits: drums

Get more info
Photos